vipclinicist@gmail.com 0212 823 48 11 Hergün: 08.30-21.00

İletişim

Safra Kesesi Ameliyatı

Safra Kesesi Ameliyatı Nedir?

Safra kesesi ameliyatı, safra kesesi enfeksiyonları, taşları veya diğer hastalıklar nedeniyle gerektiğinde gerçekleştirilen bir operasyondur. Bu işlem sırasında, safra kesesi, genellikle laparoskopik olarak çıkarılır. Safra kesesi ameliyatı, genellikle güvenli, etkili ve hızlı bir iyileşme süreci ile sonuçlanan bir işlemdir. Bu işlem genel cerrahi ekibimiz tarafından başarı ile gerçekleştirilmektedir. 

 

Laparoskopik Safra Kesesi Ameliyatı

Laparoskopik safra kesesi ameliyatı, daha az invaziv bir yöntemdir. Bu işlem, genellikle birkaç küçük kesik yapılır ve bir laparoskop kullanılarak yapılır. Bu işlem sırasında, mide boşaltılır ve safra kesesi çıkarılır. Laparoskopik safra kesesi ameliyatı, daha az ağrı, daha kısa iyileşme süresi ve daha az iz bırakır.

Açık Safra Kesesi Ameliyatı

Açık safra kesesi ameliyatı, laparoskopik ameliyata göre daha invaziv bir yöntemdir. Bu işlem sırasında, genellikle daha büyük bir kesik yapılır ve safra kesesi çıkarılır. Açık safra kesesi ameliyatı, laparoskopik ameliyata göre daha fazla ağrı ve daha uzun iyileşme süresi gerektirir.

 

 

Safra Kesesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

  1. Anestezi: Hastanın rahat ve ağrısız bir işlem geçirmesi için anestezi uygulanır.
  2. Laparoskopi: Laparoskop adı verilen ince, ışıklı bir tüp, hastanın karın bölgesine yerleştirilir. Laparoskop, kamera ve diğer cerrahi aletlerin yerleştirilmesi için kullanılır.
  3. Karın İçi İşlem: Karın bölgesinde, yine laparoskop yardımıyla 3-4 küçük delik açılır. Bu deliklerden birine hava pompalanarak karın duvarı kaldırılır ve cerrahi aletler diğer deliklerden yerleştirilir.
  4. Safra Kesesi Çıkarılması: Laparoskopik işlem sırasında, safra kesesi çıkarılır. Safra kesesi, bağırsağın yakınında bulunduğu için, bağırsaklara giden bir tüp olan safra kanalı üzerindeki bağlantılar da kesilir.
  5. Dikişler: Safra kesesi çıkarıldıktan sonra, delikler küçük oldukları için genellikle dikiş gerektirmez. Ancak, büyük bir kesi yapılmışsa, kesi kapatılabilir.

Safra kesesi ameliyatı, laparoskopik olarak yapılması durumunda genellikle 1-2 saat sürer. Ayrıca, hastanın ameliyat sonrası ağrı, enfeksiyon ve diğer komplikasyonlardan korunması için, iyileşme süreci boyunca doktorun önerilerine uygun olarak ilaçlar alması gerekebilir.

Safra Kesesi Ameliyatı

Safra Kesesi Yan Etkileri Nelerdir?

Safra kesesi ameliyatı, herhangi bir işlem gibi yan etkileri içerir. Bunlar arasında, ağrı, şişlik, kanama, enfeksiyon, safra sızması ve safra taşı yer alabilir. Ancak, bu yan etkiler genellikle geçicidir ve birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir.

X
Bilgin alın!
Hemen Arayın